Турли тортларни тайерлаш ва керакли масалликлар

торт тайерлашда керакли масалликлар

Олдинги маколаларимизда пархезли сутли шурва тайерлаш, торт тайерлашнинг 4 хил усули хамда тортлар рецепти ва керакли масаллиқлар, хакида гаплашдик. Букунги мавзу: Торт тайерлашда керакли масалликлар хакида булади.

Енгок(фундук)ли бисквитсиз торт

Керакли масалликлар:

1 та тухум сариги 110 гр печенье 1 ош кошик бренди еки коньяк 3 ош кошик шакар 100 гр сутли шоколад 100 гр ёнрок (фундук), какао 5 ош кошик сарёг.

Тайёрланиши:

  1. Духовкани 200С да киздириб, ёнгок пустлогидан ажратиб 5- 6 дакика давомида кизартириб олинади.
  2. Печеньени майда килиб туйилади ва сутли шоколадни банкага солиб парли сувда эритиб олинади.
  3. Миксер ёрдамида тухум оки ва саригини шакар билан купиртириб олинади. Унга эритилган сарёгни, эритилган шоколадни кушиб купиртиришда давом этилади. Сунгра печенье ва ёнгокни кушиб яхшилаб аралаштирилади.
  4. Торт колипига фольга когозини ёзиб, тайёр массани куйиб текисланади ва озик-овкат плёнкаси билан усти ёпилади. Колипни 3-4 соатга совутгичга куйилади.
  5. Дастурхонга тортишдан аввал устини какао кукуни билан безатинг. Музкаймок ёки каймок билан тортиш максадга мувофик.
  6. Тортга ёнрок Урнига хандон писта ёки бодомдан фойдаланса хам булади, агар ким хохласа апельсин кириндисини хам кушиш мумкин.

Шоколад-пуддинг копламали торт

Керакли масалликлар:

Бисквит: 3 тухум, хона хароратида; 0.75 ст шакар; 125 гр сарёг хона хароратида; 0.5 ст ун; 0.5 ст гуруч уни; 1/4 ст какао кукуни; 0.75 ст сут, совук.

Тайёрланиши:

  1. Тогорачада сарёг шакар ва тухумни ёеоч кошик ёки миксерда яхшилаб аралаштирамиз.
  2. Кейин ун, гуруч уни, какаони солиб аралаштириб турамиз. Ёгланган колипга соламиз.
  3. Духовкани 190С га олдиндан кизитиб, колипли листни урта каватга куямиз, 50 дакика давомида ёки чупимиз курук чиккунча пишириб оламиз. Орада усти кизарсаю, чуп курук чикмаса алюмин фолга ёпиб пиширишда давом этамиз.
  4. Пишгач 15 дакика кутиб совук сутни бисквитнинг  устига секин куямиз Сутни шимиб олгунича кутамиз ва лаганга кучирамиз.
  5. Лагандаги бисквит совугач, унинг устига шоколадли пуддинг куямиз. Пуддинг учун керакли масалликлар: 1 ст (200 мл) сут; 1/4 ст шакар; 2 ошкошик жухори крахмали (пуддинг крахмали); 1/8 ст сув; 1/6 ст какао.

Пуддингни тайёрланиши:

  1. Козончада крахмални сувда эритиб оламиз.
  2. Устига шакар, какао ва сут солиб, урта баландликдаги оловда аралаштириб турамиз. Идиш юзасида купик курингач, яна бир дакика аралаштириб турамиз, аралаштиришдан тухтамаймиз.
  3. Тайёр пуддингни бисквитнинг устидан куйиб, музлатгичга соламиз.
  4. 2 соат тургач тортимиз тайёр. Безагига хандонписта майдаланганини сепсангиз хам чиройли чикади.

“Лакомка”торт тайерлашда керакли масалликлар

Керакли масалликлар: 250 гр осон уваланадиган печенье100 гр малина1 дона апелсин (кулупнай+банан,мандарин, банан, киви, ёнгок,магиз ва хоз.)

Тайёрланиши:

  1. Апелсинни пусти ва юка пардасидан ажратиб майдалаймиз. Печенени 3-4 булакларга буламиз.
  2. Масаллик устидан кремни куямиз.
  3. Кошик билан эхтиёткорлик билан аралаштирамиз.
  4. Микдорни колипга соламиз ва яхшилаб зичлаймиз.
  5. 2-4 соатга совутгичга куямиз ва колипдан пичок ёрдамида секин ажратиб оламиз.
  6. Кичик булакларга булиб дастурхонга тортамиз.

Айикча торти

Керакли масалликлар:

3 1/2 кг ун 6 дона тухум, 3 пчк сметана, 1/2 ч к сода. 1 1/2 кг шакар

Тайёрланиши:

  1. Ёг билан ун яхшилаб укаланади.
  2. Бошка идишда тухумнинг саригига сметана (ёки катик) ва содани солиб аралаштирамиз. (Тухумни очини хозирча музлатгичга куйинг, чунки бироздан кейин уни купиртирамиз).
  3. Сунгра биринчи коришмамизга бу иккинчи аралашмани соламиз. Хамир аввалига ёпишкок холда булади, кориганингиз сари бу ёпишкоклик йуколади.
  4. Ажратиб куйилган тухумнинг окига бир чимдим туз кушиб яхшилаб купиртирамиз ва секин секин шакарни кушамиз. Тайёр бизега ёнгок майдасини аралаштириб юборамиз.
  5. Хамиримизни 4 булакка буламиз ва хар бир зувалачани листимиз улчамида ёйиб, листга куйиб устига тайёр биземизни сурамиз ва 150С да пишириб оламиз.
  6. Хона хароратида эриб турган сарёг ва куюлтирилган сут(сгущенное молоко)ни яхшилаб крем холига келгунча аралаштирамиз.
  7. Хар бир пишиб чиккан коржларни (совигандан кейин) устига крем суриб чикамиз.
  8. 3 чи коржга сурилгандан кейин 4 коржни куйиб устига целлоффан ёки фолга когози билан ёпиб, устидан огиррок доска билан яхшилаб гижирлатиб босасиз. (Коржларнинг хар бири хар хил булиб пишади ва баъзилари шишиб кетиши мумкин. Босиш эса текислаш максадида килинади).
  9. Фолгани олиб устига кремни колганини сурасиз, безак учун шоколадли глазурь килиб зеб берсангиз булади ёки устига ёнгок майдасини хам сепиш мумкин.

Кулупнайли торт тайерлашда керакли масалликлар

Керакли масалшиклар:

6 та тухум (оки сариеидан ажратилади); 250 гр шакар; 150 гр ун; 150 гр туйилган бодом ва 2 та апельсин пучоги

Киём учун:

100 гр шакар, 225 мл ширин узум шарбати, З та апельсин шарбати.

Шоколадли крем учун:

225 гр ок шоколад (катта киргичдан чикариб), 568 мл ёгли каймок (33%), 350 гр янги кулупнай (кичкина туртбурчак шаклида)

Тайёрланиши:

  1. 23 см ли торт формасини ёглаб тагига пергамент когози куйилади. Духовкани 180С га киздириб куйилади.
  2. Товага тухум окини солиб опок бугунча купиртирилади ва тухтатмасдан туриб 50 гр шакар сепиб давом эттирилади.
  3. Бошка бир идишга тухум саргини солиб колган шакарни солиб едирилиб кетгунча купиртирилади. Майин мусс холига келгунча купиртирилиб секингина яна ун сепилиб аралаштирилади.
  4. Тайёр булган аралашмага купиртирилган тухум окини биринчш 3 ош кошик, кейин секин-аста колган кисмини хам соламиз, сунг майдаланган бодамни ва апељсин кириндисини солиб асталик билан аралаштирилади, тайёр аралашма уртача куюкликда булиши керак.
  5. Аралашмани тайёр олдиндан тайёрланган колипга солиб 35 дакикага духовкага куйилади. Тайёр булганини гугурт чупи ёрдамида билиш мумкин. Пишган пирогни колипдан чикариб совутилади.
  6. Киём тайёрлаш учун керак булган хамма масалликларни кастрюлькада аралаштириб паст оловга куйилади ва шакар эригунча аралаштириш давом эттирилади. Киёмни кайнаб чикгунча аралаштириб турилиб сунг свутилади.
  7. Шоколадли крем тайёрлаш учун темир идишга шоколадни солиб газда бугли ваннача килиб эритилиб унга каймокни ярими солинади. Шоколад тулик эримагунча уни аралаштирманг. Сунг бурдан олиб совутиб секин асталик билан ёгоч кошик билан аралаштирилади. Яхшилаб совитиб куюк холига келиши керак.
  8. Бошка идишда колган каймокни купиртирамиз. Катта ош кошикда купиртирилган каймокдан олиб шоколадли кремни бушаштириш учун солинади ва колган каймокни хаммасини аралаштириб юборилади. Идишни кленка пакет билан ураб 2 соатга холодилникга куйилади.
  9. Тайёр бисквитни 2 га булиб ёгоч чупча ёрдамида бир нечта жойига тикиб чикилади. Киёмдан бисквитга куйилиб узига шимдириб олинади.
  10. Шоколадли кремдан биринчи бисквитни устига суртилиб устидан кулупнай булаклари терилиб чикилади. Сунг иккинчи булак бисквитни устидан ёпиб салгина босилади.
  11. Ясси пичок ёрдамида ёни ва устиларига колган шоколадли кремни суриб чикилади ва фолга билан ураб 4 соатга холодилникга куйилади. Дастурхонга тортишдан олдин устини колган булаклари ёрдамида безатиб чикилади.

Апелсинли торт тайерлашда керакли масалликлар

Керакли масалликлар:

1 пиёла думалок ёнок; 10 дона бисквит печеньеси; 200 гр эритилган сариёг 300 гр шакар; 7 та тухум; 2 та апельсин; 500 гр ёгли сметана; майда киргичдан чикарилган лимон пучоги 1 та лимон шарбати.

Тайёрланиши:

Духовкани 180С га киздирибтайерлашда керакли масалликлар куйилади.

  1. Битта апельсинни кайнатилади (30 дакика).
  2. Блендерда (кахва майдалагич) кайнатилган апельсин, ёнгок ва печенье майдаланади.
  3. Тухум саргини окидан ажратиб, 150 гр шакар билан купиртирилади ва сариёг кушилади. Майдаланган мандарин, ёнгок ва печеньени кушиб юборилади,
  4. Тухум окини котгунча каттик купиртирилади ва унга 50 гр шакар кушиб аралаштирилади.
  5. Купиртирилган тухум окини апельсин-ёнгокли аралашмага кушиб юборилади.
  6. Думалок торт формасига фолга когози ёзилади ва унинг ичига сариёг сурилади. Тайёр массани ярмини текис килиб куйилиб пишириб олинади, Сунг иккин ярмини хам алохида пишириб олинади. 25-30 дакика давомида пиширилади.
  7. Колган шакар билан сметанани купиртириб, лимон шарбати ва кириндисини кушиб яхшилаб аралаштирамиз.

Музкаймок торт тайерлашда керакли масалликлар

Торт тайерлашда керак буладиган масалликлар

Керакли масалликлар:

Бисквит учун: 7 та тухум, 7 ош кошик шакар, 7 ош кошик ун.

Крем:

600 МЛ каймок, 1 1/3 стакан шакар ёки 1 та куйилтирилган сут

Тайёрланиши:

  1. Тухум совуклигида оки билан саригини ажратиб оламиз
  2. Тухум окини миксер билан юкори тезликда купиртирамиз
  3. Хатто идишни тескари агдаргандаям купирган тухум оки, силжимаслиги керак.
  4. Купиртирилаётган тухум окига, 1 ош кошикдан шакарни кушиб борамиз. Токи шакар яхши эриб, массада миксер излари колгунча.
  5. Массага, ажратиб куйган тулум саригини кушиб, яхшилаб аралаштирамиз.
  6. Навбат унга. Унни хам, бир кошикдан солиб, аста аста аралаштирамиз.
  7. Торт колипига солиб, 180С киздирилган духовкада 35-40 дакика давомида, ёки Уртасига гугурт чуп, еки пичок тикиб курилганда курик чиккунича.
  8. Торт пишгунча крем тайёрлаймиз. Каймокли крем яхши чикиши учун, крем тайёрлайдиган идиш ва миксер венчикларини музлатгичда 30 минугча музлатинг.
  9. Каймокка шакарни солиб, олдин паст тезликда, кейин юкори тезликда мексер ёрдамида купиртирамиз.
  10. Крем тайёр! Эхтиёт булинг! Мана шундай холатга келгунча аралаштирамиз. Бундан утса, каймокнинг суви булак, ёги булак ажраб чикади. Агар шакар урнига сут ишлатмокчи булсангиз, олдин каймокни шу холатгача купиртириб, кейин куюлтирилган сутни кушиб яна 15-30 сония купиртирасиз.
  11. Торт совигач, канча кутарилган булса шунча утиради. Хайрон булманг.
  12. Тортни бир четига тайёр кремдан чизик тортамиз (булакларга булганимиздан кейин яна уз жойига куйиш учун).
  13. Тортимизни камида 5 булакка буламиз. Хар булагига крем сурамиз (Пропитка килиш керак эмас).
  14. Уст ва ёнини яхшилаб крем билан коплаб, холодилникга 30 дакикага куямиз.

“Чумоли уяси” торти тайерлашда керакли масалликлар

Керакли масалликлар:

Хамири:

200 гр сариёр. 2 та тухум, 150 мл сут, 2 чек. разрыхлител (ёки 1 чл. сода), 0,5 кг ун

Креми:

1 та банка куюлтирилган сут (380 г), 200 гр сариёг

Тайёрланиши:

  1. Тухум билан сариёгни аралаштирамиз ва сут солиб аралаштиришда давом этамиз.
  2. Аралашмага разрыхлител ва ун солиб уртача хамир корилади, зувала килиб 1 соатга совутгичга куйилади.
  3. Газ листи ёгланади ёки фалга когози ёзилади. Совутгичдан хамирни олиб кичик булакчаларга булиб чикилиб листга терилади.
  4. Олдиндан 180С да киздирилган духовкада 15-20 дакика кизаргунча пиширилади. Тайёр хамирдан туртта лист чикади.
  5. Крем тайёрлаш учун сариёгни миксер ёрдамида купиртирилади. Окаргандан сунг куюлтирилган сут солиб бир хил холатга келгунча аралаштирамиз.
  6. Пишган хамир булакчаларни кремнинг бир булаги билан аралаштириб бирлаштирилади. Устидан колган кремни секин суриб чикилади. Листга пирамида шаклида тахлаб устига шоколад кириндиси сепилади.
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Макола екдими? Уртокларингиз билан булишинг!:
Islife
Изох колдиринг! Жавоб оласиз...

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: