Qozon kabob tayyorlashning oddiy va oson usuli

Qozon kabob tayyorlash usuli
Qozon kabob tayyorlashning oddiy va oson usuli

Biz bugun 8 portsiya qozon kabobni 1 soat ichida tayyorlashni o’rganamiz. Barra go’shti, kartoshka va piyozdan tayyorlangan qozon kabob juda mazali, aloyib va jozibali ovqatlardan biridir.

Qozon kabobni uy sharoitida pishirishni o’rganamiz.

Ovqatlar bo’limiga QAYTISH

Tayyorgarlik

  • Barra go’shti (qo’chqor yoki qo’y) – 1 kg
  • Kartoshka – 2 kg
  • Piyoz – 4 dona.
  • Tuz – ta’mga ko’ra
  • Maydalangan qora qalampir – ta’mga ko’ra
  • Zira – ta’mga qarab
  • O’simlik yog’i – 0,5 l
  1. Qozon kabobini 12 litrli quyma temir qozonda tayyorlaymiz. Avval siz uni pechka yoki o’choq ustiga qo’yishingiz va maksimal issiqlikda isitishingiz kerak. Qozon issiq bo’lganda, unga o’simlik yog’ini quying (12 litrli qozonga 0,5 litr yog’ kerak bo’ladi). Aynan o’simlik yog’ini ishlatish shart emas, agar siz qo’zichoq kabobi tayyorlayotgan bo’lsangiz, har qanday yog’dan, masalan, quyruq yog’idan foydalanishingiz ham mumkin. Yog’ 100 daraja haroratgacha qizishi kerak.
Qozon kabob tayyorlashning oddiy va oson usuli

2. Piyozni mayda bo’laklarga bo’lamiz (biz uni yarim halqalarga kesdik). Yog’ issiqligini tekshiring. Buning uchun piyozning bir bo’lagini oling va uni yog’ga botiring. Agar moy shitirlashni boshlasa, demak u kerakli haroratga yetgan:

Qozon kabob tayyorlashning oddiy va oson usuli

Demak, qovurishni boshlaymiz…

3. Biz 2 kg o’rta kattalikdagi kartoshkani olamiz, avval tozalab, kartoshka kattalarini 2 qismga kesib tashlaymiz. Endi biz kartoshkani qizargunicha 1-2 daqiqa davomida qizib turgan yog’da qizartirib olamiz. Bu qisqa vaqt ichida pishmaydi. Kartoshka juda ko’p bo’lsa biz uni ikki qisimga bo’lishimiz kerak (biz ularni ikkiga bo’ldik).

Agar biz bir vaqtning o’zida barcha 2 kg kartoshkani qozonga solsak, harorat keskin pasayadi va oltin jigarrang tusga kirmaydi. Shuning uchun, avval biz kartoshkaning yarmini solamiz va qovuramiz, ularni tirqishli qoshiq bilan aylantiramiz va olib qo’yamiz, shundan so’ng darhol tuz qo’shamiz. Xuddi shu tarzda ikkinchi partiyani qovuramiz.

Qozon kabob tayyorlashning oddiy va oson usuli

4. Biz moyni yana 100 darajadan yuqori haroratgacha qizdirishni boshlaymiz. Biz go’shtni olamiz va ehtiyotkorlik bilan qozonga solamiz va darhol aralashtiramiz. Go’sht darhol oltin jigarrang tusga kiradi va barra go’shtining shiraliligini saqlab qoladi.

Qozon kabob tayyorlashning oddiy va oson usuli

5. Keling, keyingi bosqichga o’tamiz – piyozni go’sht bilan qovuramiz. Piyoz bir oz qovurilgandan keyin, biz qozondan ortiqcha yog’ni olishinmiz kerak, chunki idishdagi ko’p yog’ endi kerak emas. Qovurilgandan keyin 500 g yog’dan bizda 400 g qoladi. 250 g yog’ni olib tashlashimiz kerak, 150 g esa qozonda qoladi.

Qozon kabob tayyorlashning oddiy va oson usuli

6. Kartoshkani qovurilgan go’sht va piyoz ustiga teramiz. Tuz (2 chimdim), qalampir va zira qo’shamiz, va taomimiz yanada mazali bo’lishi uchun ustiga ikki dona pamidorni ikki bo’lakga kesib qo’yamiz, va bir piyola suv solamiz.

Qozon kabob tayyorlashning oddiy va oson usuli

7. Endi qazon qapqog’ni yopamiz, shunda harorat yuqori bo’ladi va namlik kamroq bug’lanadi. Qopqoqni yopgandan keyin Issiqlikni o’rtacha darajadan pastga tushiramiz va qozon kabobini 40 daqiqa davomida dimlaymiz.

Qozon kabob tayyorlashning oddiy va oson usuli

8. Qopqoqni keraksiz ochishning hojati yo’q, 40 daqiqadan so’ng idishni tayyorlaymiz va qozon kabob tayyor, dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!

Qozon kabob tayyorlashning oddiy va oson usuli
Rating
( No ratings yet )
Макола екдими? Уртокларингиз билан булишинг!:
Islife
Изох колдиринг! Жавоб оласиз...

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: